Benvenuti
a   Casa Rea

Het coronavirus - Hoe wij ermee omgaan

Wij proberen een beeld te schetsen van de situatie in Italië en leggen uit hoe wij er bij Casa Rea mee omgaan (laatste update: 26 november 2021). 


Boeken voor het seizoen 2021/2022

Aangezien een ieder niet alleen de huidige situatie, maar ook de situatie voor het komende seizoen nog steeds als onzeker zal ervaren, hebben we ervoor gekozen om af te wijken van wat wij in onze algemene voorwaarden hebben staan m.b.t. annuleren. Concreet betekent dit dat wij de volledige (aan)betaling zullen terug storten in het geval men niet in staat is om de geboekte vakantie bij ons te komen vieren omdat er sprake is van een negatief reisadvies of Italië ervoor heeft gekozen haar grenzen te sluiten. In geval men beschikt over een reisverzekering, verzoeken wij wel om dit in eerste instantie bij de verzekeraar te claimen.


Situatie in Italië en onze regio

Het is niet exact duidelijk waarom, maar Italië presteert aanzienlijk beter dan de meeste Europese landen. Bij ons in Murazzano hebben we zelfs helemaal geen coronagevallen. Daarnaast is men intussen goed op dreef met het vaccineren, wat betekent dat intussen iedereen in ons dorp Murazzano de gelegenheid heeft gekregen zich te laten vaccineren en men zelfs is begonnen met het toedienen van een derde vaccinatie.


Binnen Italië presteert onze regio Piëmonte ook nog eens extra goed, waardoor we nog steeds een code wit hebben. Concreet betekent dit dat:

  • Bars en restaurants open zijn voor de lunch en diner.
  • Italië toegankelijk is voor internationaal toerisme.
  • Musea, theaters en bioscopen open zijn. 
  • Lokale feesten en jaarmarkten mogelijk zijn.
  • Nog steeds zijn wel de algemeen geldende voorzorgsmaatregelen van kracht, als afstand houden en mondkapjesplicht in publieke gesloten ruimtes, zoals winkels en supermarkt.
  • Het is wel nodig om in het bezit te zijn van een Green Pass, wanneer men binnen in een bar of restaurant wil zitten. Buiten op het terras of staand een kopje koffie drinken aan de bar kan vooralsnog zonder Green Pass. Ook wanneer men naar het museum, de bioscoop of het theater wil wordt de Green Pass verplicht en dat geldt ook voor sportscholen, thermale baden, binnenzwembaden, evenementen zoals concerten en beurzen en het openbaar vervoer.  In de Corona Check app kun je een internationale code aanmaken, waardoor deze  te gebruiken is als Green Pass.

Vanuit Nederland geldt voor heel Italië code groen. Dit betekent dat een vakantie naar Italië nog steeds is toegestaan, dat men voor terugkeer naar Nederland niet in quarantaine hoeft, maar dat een ieder die geen greenpass heeft wel een coronatest moet overleggen


Als je vanuit Nederland naar Italië reist moet je vooralsnog in het bezit zijn van een bewijs van vaccinatie of een negatieve testuitslag (ook sneltest en niet ouder dan 48 uur) of een bewijs van het hebben gehad van covid-19 (niet ouder dan 6 mnd.). Verder moet men het Digital Passenger Locator Form in vullen (soort voorloper van Europees reisbewijs). 


Houdt de ontwikkelingen in de gaten via het reisadvies (reisadvies Italië) en de informatie m.b.t. het reizen op de Europese wegen (ANWB reiswijzer).

 

Corona maatregelen bij Casa Rea

Zolang niet duidelijk is dat het anders mag c.q. kan zullen wij op dezelfde 'corona proof' wijze handelen. Het is vanzelfsprekend dat wij ervoor zorgen dat het huis en de voorzieningen rond het huis (terrassen) voor aankomst volledig schoon zijn. Verder willen we graag aangeven hoe we de corona maatregelen hebben ingepast voor onze accommodatie en het terrein, zodat onze gasten kunnen genieten van een veilige en zorgeloze vakantie.

  • Het huis is compleet zelfvoorzienend met eigen sanitair en eigen ingang en een ruim eigen privé terrein;
  • In het huis staat normaal gesproken een assortiment leesboeken. Deze hebben we weggehaald, maar deze zijn nog steeds bij ons te verkrijgen. Op te halen bij Casavabene, aan de andere kant van Murazzano. Na gebruik zullen wij de boeken desinfecteren;
  • We zorgen voor een desinfecterende handgel in het huis;
  • Contact van ons met de gast zullen wij zoveel mogelijk digitaal laten plaatsvinden. Bij momenten waarbij er direct contact is zullen we maatregelen nemen om de onderlinge afstand van 1 meter te waarborgen.


Vragen en antwoorden

Kan ik Italië bereiken met de auto?

Door de meeste Europese landen kan men zonder beperkingen reizen en Italië is zonder problemen te bereiken. Houdt vooral de website van de ANWB in de gaten omtrent de actuele situatie (Link ANWB reiswijzer).


Wat is het reisadvies voor Italië?

Voor Italië geldt vanaf 15 juni een geel reisadvies, wat betekent dat vakantie is toegestaan maar dat men attent moet zijn reisadvies Italië


Wordt er naar Italië gevlogen?

De meeste luchtvaartmaatschappijen vliegen op dit moment met een aangepast schema naar Italië en stunten hier en daar al weer met de prijzen. Het is nog niet geheel duidelijk hoe de situatie zich de komende tijd zal ontwikkelen. Je kunt hierover de laatste informatie vinden op:

Kan ik gewoon ergens wat eten of iets drinken op een terras?
Alle restaurants zijn geopend, maar het is "verplicht" te reserveren. Bij binnenkomst wordt men geacht een mondkapje te dragen, maar deze mag je afdoen als je aan tafel zit.

Zijn de stranden toegankelijk?
De stranden zijn toegankelijk en de strandtenten zijn geopend, in veel gevallen moet je vooraf een strandbedje reserveren. De bedjes staan op ruime afstand van elkaar af en er zijn extra hygiëne maatregelen.

Moet ik overal een mondkapje op?

Het dragen van een mondkapje in de buitenruimte is niet langer verplicht. Men is nog wel verplicht een mondkapje op te hebben in publieke gesloten ruimtes, zoals een restaurant (bij verplaatsen), winkel of supermarkt of wanneer men in de buitenruimte niet in staat is om voldoende afstand te bewaren.


Zijn er evenementen?
Bij het organiseren van evenementen moet men voldoen aan een reeks voorzorgsmaatregelen, waardoor veel evenementen lastig te organiseren zijn, maar toch zien we dat er weer het één en ander wordt georganiseerd. Wij organiseren zelf elk jaar een muziekreeks (Pomeriggi in Musica) in Murazzano en ook wij gaan dit jaar weer een poging wagen.


Wat zijn de gezondheidsvoorzieningen in de buurt?
In ons dorp bevindt zich een huisarts en een apotheek. In Ceva (15 km.) en Mondovi (30 km) bevinden zich twee goede ziekenhuizen.