Benvenuti
a   Casa Rea

Het coronavirus - Hoe wij ermee omgaan

 Wij proberen een beeld te schetsen van de situatie in Italië en leggen uit hoe wij er bij Casa Rea mee omgaan (laatste update: 18 december 2020). 


Boeken voor het seizoen 2021

Aangezien een ieder niet alleen de huidige situatie, maar ook de situatie voor het komende jaar (2021) als onzeker zal ervaren, hebben we ervoor gekozen om af te wijken van wat wij in onze algemene voorwaarden hebben staan m.b.t. annuleren. Concreet betekent dit:

  • Wij zullen de volledige (aan)betaling terug storten in het geval u niet in staat bent om uw geboekte vakantie bij ons te vieren omdat er sprake is van een negatief reisadvies of Italië ervoor kiest om haar grenzen te sluiten. In geval u beschikt over een reisverzekering, verzoeken wij u wel om dit eerst bij uw verzekeraar te claimen.


Situatie in Italië en onze regio

Jammer genoeg stak het coronavirus dit najaar weer genadeloos de kop op in heel Europa. Daar waar Italië afgelopen zomer nog aanzienlijk beter presteerde dan de meeste Europese landen, zagen we ook hier het aantal gevallen vanaf begin oktober hard oplopen. Half november werd de piek bereikt en sindsdien is de daling ingezet met als resultaat dat we nu aan het eind van het jaar voor heel Italië weer op een RT-cijfer zitten van onder de 1. Bij ons in de regio is dit cijfer zelfs iets lager (0.68).


Ongetwijfeld zullen we in de komende koude maanden nog wel weer worden geconfronteerd met een nieuwe stijging van het aantal gevallen, maar er is genoeg reden voor optimisme. We zijn intussen met elkaar beter in staat om om te gaan met het virus en het feit dat er vanaf januari begonnen zal worden met vaccineren brengt over de hele linie verlichting. Daarnaast hebben we dit afgelopen jaar gezien dat het aantal gevallen richting de zomer structureel afnam. Wij verwachten daarom ook dat de omstandigheden het komende seizoen nog beter zullen zijn dan het afgelopen jaar.


Voor nu blijft het afwachten hoe de situatie zich de komende maanden gaat ontwikkelen, dus houdt het reisadvies in de gaten (reisadvies Italië) en de informatie m.b.t. het reizen op de Europese wegen (ANWB reiswijzer).

 

Corona maatregelen bij Casa Rea

Zolang niet duidelijk is dat het anders mag c.q. kan zullen wij op dezelfde 'corona proof' wijze handelen. Het is vanzelfsprekend dat wij ervoor zorgen dat het huis en de voorzieningen rond het huis (terrassen) voor aankomst volledig schoon zijn. Verder willen we graag aangeven hoe we de corona maatregelen hebben ingepast voor onze accommodatie en het terrein, zodat onze gasten kunnen genieten van een veilige en zorgeloze vakantie.

  • Het huis is compleet zelfvoorzienend met eigen sanitair en eigen ingang en een ruim eigen privé terrein;
  • In het huis staat normaal gesproken een assortiment leesboeken. Deze hebben we weggehaald, maar deze zijn nog steeds bij ons te verkrijgen. Op te halen bij Casavabene, aan de andere kant van Murazzano. Na gebruik zullen wij de boeken desinfecteren:
  • In het huis is normaal gesproken een informatiemap aanwezig, Deze hebben we weggehaald, maar sturen wij u digitaal toe;
  • We zorgen voor een desinfecterende handgel in het huis;
  • Contact van ons met de gast zullen wij zoveel mogelijk digitaal laten plaatsvinden. Bij momenten waarbij er direct contact is zullen we maatregelen nemen om de onderlinge afstand van 1 meter te waarborgen.

Vragen en antwoorden

Kan ik Italië bereiken met de auto?

Na 15 juni hebben de meeste Europese landen de beperkingen op reizen versoepeld of afgeschaft en intussen is Italië zonder problemen te bereiken. Houdt vooral de website van de ANWB in de gaten omtrent de actuele situatie (Link ANWB reiswijzer).


Wat is het reisadvies voor Italië?

Voor Italië geldt vanaf 15 juni een geel reisadvies, wat betekent dat vakantie is toegestaan maar dat men attent moet zijn reisadvies Italië


Wordt er naar Italië gevlogen?

De meeste luchtvaartmaatschappijen vliegen op dit moment met een aangepast schema naar Italië en stunten hier en daar al weer met de prijzen. Het is nog niet geheel duidelijk hoe de situatie zich de komende tijd zal ontwikkelen. Je kunt hierover de laatste informatie vinden op:

Kan ik gewoon ergens wat eten of iets drinken op een terras?
Alle restaurants zijn geopend, maar het is "verplicht" te reserveren. Bij binnenkomst wordt men geacht een mondkapje te dragen, maar deze mag je afdoen als je aan tafel zit.

Zijn de stranden toegankelijk?
De stranden zijn toegankelijk en de strandtenten zijn geopend, in veel gevallen moet je vooraf een strandbedje reserveren. De bedjes staan op ruime afstand van elkaar af en er zijn extra hygiëne maatregelen.

Moet ik overal een mondkapje op?
Het is alleen verplicht een mondkapje op te hebben in publieke gesloten ruimtes, zoals een winkel of supermarkt. Buiten in de vrije ruimte is een mondkapje niet verplicht, zolang het mogelijk is om een afstand van 1 meter tot andere personen te bewaren.


Zijn er evenementen?
Bij het organiseren van evenementen moet men voldoen aan een reeks voorzorgsmaatregelen, waardoor veel evenementen lastig te organiseren zijn en dus dit jaar niet zullen plaatsvinden. Wij organiseren zelf elk jaar een muziekreeks in Murazzano, maar hebben er ook voor gekozen dat dit jaar niet te doen. Toch zien we dat er al weer een aantal evenementen worden georganiseerd. Voor de muziek voorstellingen moet nu eerst worden gereserveerd.

Wat zijn de gezondheidsvoorzieningen in de buurt?
In ons dorp bevindt zich een huisarts en een apotheek. In Ceva (15 km.) en Mondovi (30 km) bevinden zich twee goede ziekenhuizen.