Benvenuti
a   Casa Rea

Locatie

Casa Rea bevindt zich aan de rand van het dorp Murazzano, recht onder de begraafplaats. Murazzano ligt in het zuiden van Piemonte, in het grensgebied met Ligurië. De afstand vanaf Utrecht naar Murazzano bedraagt ca. 1200 km., reistijd ca. 11:30 uur.

Vakantiehuis Casa Rea

Frazione Rea 5a
12060 (CN) Murazzano
Tel. :  0039-3891742164  -  E-mail:  info@casarea.nl


Coördinaten navigatie:
44° 28’ 48,4’’ N
 01
 07,0” O


  >> Routebeschrijving

  >> Routetips


 


Murazzano

Ons pittoreske dorp Murazzano ligt op loopafstand van Casa Rea en heeft ca. 800 inwoners. In het dorp zijn verschillende voorzieningen als barretjes, winkeltjes en restaurants. Er staan zeven kerken in Murazzano, waarvan de kerk van de heilige Laurentius de oudste is (1409). In deze kerk zijn een paar fresco's en schilderijen te vinden. Aangezien Murazzano bovenop een heuvel staat, is er aan alle kanten een prachtig uitzicht op de regio.  Tot en met het einde van de achttiende eeuw heeft er, naast de toren van Murazzano een kasteel gestaan, gebouwd in de veertiende eeuw door de markies van Saluzzo. Het stadje is gelinkt met de koninklijke familie, doordat veel doctoren aan het hof uit Murazzano kwamen.

Murazzano is onderdeel van de "Strada Romantica", een prachtige route door de Langhe. Murazzano wordt dan ook door vele motorrijders, fietsers en wandelaars bezocht als onderdeel van een tour.


Te doen in Murazzano

  • Er zijn twee fantastische restaurants (beiden absolute aanraders)
  • Twee barretjes met terrasjes
  • Een pasticceria
  • Een tennisbaan onder de middeleeuwse toren.
  • Er is een heus Safaripark (link Parco Safari della Langhe)
  • Diverse wandelroutes in piemonte (link met routes).

 


Vakantie in Piemonte

Voor veel Nederlanders die naar Italië op vakantie willen gaan is Piemonte nog een onbekende bestemming. Een ieder die éénmaal op vakantie in Piemonte en de Langhe is geweest heeft ervaren dat Piemonte het nieuwe Toscane van Italië is. Met recht is een groot deel van onze regio toegevoegd aan de wereld erfgoedlijst van UNESCO.


De regio Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de Alpen. De letterlijke vertaling van Piemonte is 'aan de voet van de bergen'. Deze grote regio heeft echter veel meer te bieden dan alleen de Alpen. Het Lago Maggiore en het kleinere Lago di Orta in het noorden, de hoofdstad Turijn en een zeer afwisselend landschap met schitterende natuurgebieden waar men heerlijk kan wandelen, fietsen en skiën of gewoon alleen maar genieten van de prachtige natuur > Genieten in Piemonte.


Landschappelijk gezien kan Piemonte de vergelijking met het populaire Toscane prima aan. Piemonte kan verder getypeerd worden als het Bourgondië van Italië. De Piemontesi houden van heerlijk eten, begeleid door een goed glas wijn. De regio brengt de mooiste wijnen van Italië voort, zoals de beroemde Barolo en Barbaresco, maar ook de Asti Spumante of Moscato d'Asti.  

Rondom Acqui Terme,  één van de oudste thermale spa-oorden van Italië, ligt het wijngebied van de Dolcetto & Brachetto, waar zich ook de beroemdste Grappa distilleerder van Italië bevindt. Het is dan ook geen toeval dat de wereldwijde Slow Food beweging in deze regio is ontstaan (Bra). Slow Food is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor lekker genieten van puur en eerlijk eten, geworteld in de gastronomische traditie.

De Langhe

vakantie piemonte, wandelen piemonte, wandelen langhe

In de wijndorpjes van de Langhe, in en rond Alba kan men zich zeker een paar weken vermaken. In de herfst wordt in Alba de internationale truffelmarkt gehouden. Een hele maand lang staat alles in het teken hiervan met vele festivals en op de eerste zondag van oktober is de Palio degli Asini, een ezelrace door de stad. In Asti wordt een traditionele palio met paarden gehouden. In de wonderschone natuur van deze streek met vele kastelen en abdijen kan men heerlijk fietsen en wandelen tussen de glooiende heuvels. 

De streek, de Langhe, is beroemd om haar grote variëteit aan heerlijke paddenstoelen. Liefhebbers vanuit de hele wereld komen naar deze streek om te genieten van de gastronomische heerlijkheden van deze streek, in het bijzonder van de witte truffel en de wijn.


Turijn

vakantie piemonte, vakantie turijn, wandelen piemonte

Turijn is de hoofdstad van Piemonte, de stad waar Fiat zetelt. Turijn is echter geen grauwe industriestad, maar een elegante en charmante stad met een barok centrum en prachtige winkelgalerijen waar men de hele dag kan shoppen.

 

Cuneo

De stad Cuneo is tevens de hoofdstad van de Provincie Cuneo. Elk jaar wordt hier begin november de regionale kaasmarkt gehouden. Ontelbare variëteiten worden daar dan uitgestald. In Cuneo is tevens elke dinsdag de grootste markt van de regio.

vakantie piemonte, vakantie langhe, vakantiehuis piemonte


Ter voorbereiding op de vakantie raden wij het boek 'Genieten in Piemonte' aan.  Deze hebben wij zelf ook in het vakantiehuis liggen voor de gasten. In dit boek staat onze streek, de Langhe centraal en de omliggende steden in de naburige streken Monferrato en Monregalese. Veel aandacht is er voor de grote diversiteit aan wijnen die dit gebied zo kenmerkt, het eten, Slow Food en er worden tips gegeven over waar wat te kopen en te bezoeken. Verder bevat het boek informatie over de steden Turijn, Genua en Cuneo en haar natuurgebieden en over sportieve activiteiten. Daarnaast kunnen we de 'Piemonte, wine and travel atlas' aanraden. Deze bevat speciaal ontworpen kaarten en teksten over wijn, cultuur en geschiedenis. Atlas formaat en in het Engels.


Evenementen in Piemonte

In de diverse dorpen in de omgeving worden met name in de maanden juli t/m september diverse festiviteiten georganiseerd, die een vakantie in Piemonte nog leuker maken. Tijdens een verblijf bij Casa Rea zullen wij u informeren over welke festiviteiten er in die periode zoal zijn.  In Murazzano zelf staat met name de maand augustus in het teken van verschillende festiviteiten, waarbij er bijna elke dag wel iets te doen is, ook voor de kinderen. Zelf organiseren wij nu sinds een paar jaar een muziekreeks Pomeriggi in Musica, waarbij op 6 zondagen in juli en augustus op diverse locaties in Murazzano een concert is bij te wonen.